بسم الله الرحمن الرحيم
I Allāhs den Barmhärtiges den Nåderikes namn

Missfall under den tredje månaden – om kvinnan då bör be

Fråga: Bör en kvinna förrätta bön om hon får missfall under graviditetens tredje månad?

Svar: Det är välkänt bland dem lärde att när en kvinna får missfall efter tre månader så ber hon inte. Därför när en kvinna får missfall då fostret tydligt liknar en människa är det blod som kommer ut blod efter förlossning och under denna tid ber hon inte.

De lärde har sagt: Det är möjligt att urskilja ett foster när 81 dagar har gått. Och detta är mindre än tre månader. Är hon säker på att hon har fått missfall efter tre månader så lider hon av eftergraviditetsblödningar. Men om det är före dessa 80 dagar, då är det blod som hon lider av ett smutsigt blod och hon bör inte överge bönen på grund av det. Kvinnan som ställt frågan bör tänka sig själv. Har hon fått missfall innan 80 dagar, då måste hon ta igen bönerna och om hon inte vet hur många böner hon har lämnat uppskattar hon och försöker ta reda på [hur många hon har missat] och tar igen antalet som hon antar att hon har missat.


Läs mer:

  • Författare:

    Muhammad bin Salih al-'Uthaymin
  • Källa:

    Fahd bin Nasir bin Ibrahim as-Sulaiman(1424), Fatawa Arkanul-Islam. Volym 1. Libanon: Makbtaba Dar us-Salam. 376 s. ISBN 9960-892-66-2